dijous, 7 d’abril del 2011

Divendres 8 d’abril a les 20:30 h. a la Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà: presentarà llibre de Joan Llauró. Ningú es diu nadie

Divendres 8 d’abril a les 20:30 h. a la Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà


Es presentarà el llibre de Joan Llauró. Ningú es diu nadie.


L’acte de presentació anirà a càrrec de la Sra. Rosa Aguilar, coneguda autora local, que s’acostarà al perfil de l’autor i de l’entorn de la Cerdanya durant els anys setanta, del Sr. Pep Vivas, professor de la Universitat Oberta de Catalunya, que ens oferirà un accés crític a la novel•la i,... per acabar, el propi autor, Sr. Joan Llauró, aprofundirà en allò que diu el llibre i, sobretot, en allò que no hi diu.

L’autor: 
Joan Llauró i Güell va viure a la Cerdanya des de l’any 1973 fins el 1982. Va ser metge rural a Ger, Bolvir, Guils, Meranges, Saga, Olopte i Alp i director de l’Hospital de Puigcerdà. En l’exercici d’aquest càrrec va aconseguir dotar per primera vegada l’Hospital amb algunes especialitats mèdiques. Alhora participava activament en la vida social i cultural de la comarca. Posteriorment ha desenvolupat una àmplia i variada carrera professional i ha participat i encapçalat diverses publicacions especialitzades i d’assaig. Aquesta és la seva primera novel•la.

El llibre:
Ningú es diu nadie és una visió novel•lada de la història dels últims 50 anys. És una obra “políticament incorrecta”, transgressora i irreverent. Queden fora de la seva lectura les mentalitats obedients i acomodades que creuen en veritats intocables. La novel•la qüestiona i deixa al descobert “les vergonyes” d’uns quants paradigmes socials que la hipocresia de la nostra societat ha intentat conservar. La seva lectura pot incomodar, irritar o apassionar, tot depen de la quantitat de conviccions que el lector estigui disposat a plantejar-se tot llegint-la.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada