dilluns, 25 de juliol del 2011

Presentació dels llibres editats per l’Editorial Alpina dels autors locals Alfons Brosel i Manel Figuera

Dimecres 10 d’agost a les 20:30 h. a la Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà està prevista la presentació dels llibres editats per l’Editorial Alpina dels autors locals Alfons Brosel i Manel Figuera:



Alfons Brosel. Carlit-Bollosa Alta Cerdanya: guia alpina

Manel Figuera. Cerdanya Alta Cerdanya, Capcir, Andorra: mapa i guia



A l’acte hi intervindran, a més dels dos autors esmentats, els Sr. Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà i el Sr. Ramon Moliner, president del Consell Comarcal de la Cerdanya.



Els autors:

Alfons Brosel i Jordà ha nascut i viscut sempre a la Cerdanya. Pirineista convençut és conegut sobre tot per la seva faceta muntanyera que ha donat com a resultat la publicació de nombroses guies de muntanya i la col·laboració en publicacions especialitzades. La seva constant curiositat l’ha portat a participar en activitats d’allò més variades. Els darrers anys la seva inquietud literària l’ha portat a conrear el relat de ficció amb força èxit.



Manel Figuera i Abadal fa trenta anys que viu a la Cerdanya. És un escriptor prolífic que ha vist editats nombrosos treballs literaris: novel·les, narracions, poesia, ... Apassionat del muntanyisme en general i dels Pirineus en particular ha publicat una pila de guies excursionistes i de muntanya, sobretot de Cerdanya però també d’Andorra i de tot els Pirineus, que han esdevingut eines de referència per a tots els afeccionats.



Els llibres:

Carlit-Bollosa Alta Cerdanya editat per l’editorial Alpina és una Guia excursionista que centra el seu radi d’acció a l’entorn d’un dels massissos del Pirineu Català més representatiu. Els 25 itineraris de la guia, permeten recórrer en profunditat tot l’àmbit del Carlit, tant des del vessant de la Cerdanya, com des de les valls de Font Viva i de les Vésines i els estanys de la Bollosa. Els diversos graus de dificultat de les excursions fa que hi hagi propostes per un ventall molt ampli d’usuaris; des d’excursions de 2 h que ens porten a descobrir estanys, fins a ascensions i circuits d’alta muntanya més tècnics de més de 6 h.



Cerdanya Alta Cerdanya, Capcir, Andorra: mapa i guia també editat per Alpina dins la sèrie de mapes E-0 comprèn sobretot el mapa en escala 1:50.000 de la comarca de la Cerdanya però també dels seus voltants, com és ara l’Alta Cerdanya, el Capcir i Andorra. El mapa disposa d’itineraris marcats, és compatible amb GPS, inclou les cotes amb els punts més interessants de la zona, inclou quadrícula UTM amb divisions d’1 km i es completa amb una guia d’excursions, activitats i dades d’interès general. Es tracta d’una eina essencial per a tots els excursionistes que vulguin treure el màxim profit de la Cerdanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada