dijous, 23 de setembre del 2010

Comunicat en relació a Ajuntament de Puigcerdà i la Fundació Hospital de Puigcerdà

COMUNICAT DE PREMSA:

L’ Alcalde de Puigcerdà i President del Patronat, denuncia la poca elegància, el partidisme, el sectarisme i la ignorància  amb que està actuant la Delegació Territorial de Salut del Alt Pirineu i Aran, respecte l’Ajuntament de Puigcerdà i la Fundació Hospital de Puigcerdà.
Fa tres mesos, la Fundació Hospital de Puigcerdà va demanar si podia organitzar visites al nou Hospital, això ho va demanar en la visita mensual d’obra que fa el gerent de l’Hospital de Puigcerdà. Allà i per part dels responsables de l’obra se’ns va indicar la impossibilitat de fer-ho atenent a raons de seguretat, i per tant, només se’ns va permetre anar-hi en grups de 4 a 6 persones, els divendres, i acompanyats per l’enginyer de l’obra. D’això n’era coneixedor el Delegat Territorial de Salut de l’Alt Pirineu i Aran, el Sr. Victorià Peralta. Sembla que un bàsic sentit protocol·lari faria que primer poguessin visitar-ho tots els professionals relacionats amb la salut i posteriorment els ciutadans. Segons els tècnics, el perill que hi havia fa tres mesos per l’obra és el mateix que hi ha ara.  
Divendres passat ens vàrem assabentar que l’Ajuntament d’Alp havia organitzat un autobús de gent per anar a veure l’Hospital. El mateix dia, l’Ajuntament de Puigcerdà va rebre una nota, no sabem si al mateix temps que d’altres Ajuntaments o dies desprès, per a visitar el nou Hospital. En aquesta ens comunica el Delegat Territorial de Salut del Alt Pirineu i Aran, el Sr. Victorià Peralta, que per a fer visites d’obres cal posar-nos en contacte amb ell. 
Primer es denega la possibilitat a l’Ajuntament de Puigcerdà per raons de seguretat (fa tres mesos), desprès d’haver organitzat autobusos de determinats ajuntaments amb màxims responsables del Partit Socialista, se’ns comunica com Ajuntament que podem demanar per fer visites. Actitud poc elegant, partidista, sectària i vergonyosa. Entenc que el Delegat Territorial de Salut de l’Alt Pirineu i Aran estigui nerviós per la imminència de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, però crec que el millor servei que pot fer a la causa és mantenir mínimament les formes i el respecte a les altres institucions, siguin del color que siguin.  
De fet, no és el primer cop que s’actua prescindint totalment de les institucions ceretanes i, especialment, de l’Ajuntament de Puigcerdà. Aquesta és la gota que ha fet vessar el got. 
A hores d’ara encara no sabem quin serà el sistema d’organització que ha de regir el nou Hospital, el que si sabem és que la Delegació Territorial de Salut de l’Alt Pirineu i Aran, ignora les institucions ceretanes i entre elles l’Ajuntament de Puigcerdà. Sembla ser que han decidit que ho dirigiran millor des de Barcelona, i des d’ allà el que cal fer aquí i, un cop més, tractant-nos com gent poc madura i poc apte per a gestionar el futur hospital. 
Cal recordar que l’Hospital, pagat per la Generalitat, pel govern de la República Francesa i també per la Comunitat Europea que aporta el 60% per cent, i que es construeix en terrenys del municipi de Puigcerdà, és patrimoni de tots i no tan sols de la Delegació Territorial de Salut de l’Alt Pirineu i Aran.   
Si els Consells Territorials de Salut han de servir per augmentar la participació  del territori, els fets del dia a dia semblen indicar tot el contrari.
Davant d’aquesta manca continuada de respecte envers el territori i les persones que hi vivim i, sobretot, envers Puigcerdà i les seves institucions, em veig en l’obligació de donar a conèixer a tots els vilatans aquesta actitud discriminatòria que pateixen l’Ajuntament de Puigcerdà que fa gairebé 800 anys que té un hospital i que actualment gestiona la Fundació Hospital de Puigcerdà, i una manca de respecte extensiva als municipis de l’Alta i Baixa Cerdanya.  
Convé  un canvi de tarannà i d’actitud del representant territorial de Salut de l’Alt Pirineu i Aran, i es fa més necessària que mai la reivindicació de la nostra dignitat com a poble i comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada