dimarts, 12 de juliol de 2011

Sílvia Cóppulo defensa que els mitjans preservin l’anàlisi enfront la cursa per la immediatesa

ASSOCIACIÓ UNIVERSITÀRIA DE CERDANYA (AUCER)


Universitat d’Estiu Ramon Llull PUIGCERDÀ


11-15 juliol 2010


Sílvia Cóppulo defensa que els mitjans preservin l’anàlisi enfront la cursa per la immediatesa  La periodista exposa els vincles entre política i premsa en la inauguració de la Universitat d’Estiu Ramon Llull-PuigcerdàLes activitats obertes continuen aquest dimarts amb l’observació d’estels i dimecres amb la Nit d’Arts a l’EstanyLa immediatesa va en detriment de l’anàlisi i els mitjans de comunicació no s’han de limitar a informar, sinó que també han de formar. Aquestes són algunes de les conclusions que va exposar aquest dilluns a la nit Sílvia Cóppulo en la lliçó inaugural de la XIII Universitat d’Estiu Ramon Llull-Puigcerdà, centrada en el vincle entre la política i els mitjans de comunicació. L’acte va omplir el Museu Cerdà.


Sílvia Cóppulo va resumir la relació polítics-mitjans com “un matrimoni de conveniència i, per tant, amb una relació d’amor i odi”. La periodista va subratllar que els polítics segueixen necessitant l’àmbit mediàtic per tenir notorietat i, alhora, la premsa es val de les exclusives per obtenir poder. En tot cas, Cóppulo creu que “sense ideals ètics, un mitjà pot passar de divertir a ser un risc per a la societat”, i va posar d’exemple l’escàndol entorn el setmanari britànic
News of the World, que n’ha for& ccedil;at el tancament. Finalment, la presentadora va subratllar els canvis que provoquen les xarxes socials i com obliguen els mitjans clàssics a integrar tots els formats i augmentar la interacció.En la inauguració, el president de l’AUCer, Francesc Armengol, el vicerector de Recerca i Innovació de la URL, Lluís Comellas , i l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, van coincidir a elogiar la consolidació de Puigcerdà com un referent de qualitat en els cursos d’estiu a Catalunya.
Astronomia a 2.500 metres


Els actes oberts a tothom, paral.lels als cursos, continuaran aquest dimarts amb la Nit d’Estels a l’estació de La Molina, una ocasió única a Catalunya de gaudir d’una observació del cel a 2.500 metres d’altitud (a la Tosa d’Alp), amb la col.laboració de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell. A les 10 de la nit, els participa nts pujaran al cim amb el Telecabina Alp 2.500. Prèviament hi ha transport en bus des de Puigcerdà.Dimecres serà el torn de la Nit d’Arts, una combinació de música i dansa en el marc de l’Estany de Puigcerdà que en només tres edicions ha esdevingut un èxit de públic.


Més informació: 


Tf. 972 88 47 27 //  619 56 25 73     

Premsa: J.Ignasi Cervera 609 27 83 15
             Regina R. Sirvent  669 87 37 07Francesc Armengol (President de l’Aucer) : 609 31 46 70

Cap comentari:

Publica un comentari