dimecres, 4 de juliol del 2012

La Universitat d’Estiu de Puigcerdà ja té 300 inscrits


Els cursos mantenen la participació gràcies a la creació de noves propostes més concretes i accessibles
Les activitats paral·leles incorporen una Nit d’Arts al centre de Puigcerdà i la cloenda serà a càrrec del periodista Rafael Nadal
La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà ja té prop de 300 matriculats quan encara manca deu dies per a l’inici de les classes, que seran del 9 al 14 de juliol. Aquest dijous s’ha fet a l’Estany de Puigcerdà la presentació oficial de l’edició d’enguany, a càrrec de l’alcalde de la vila, Albert Piñeirala vicepresidenta de l’Associació Universitària de Cerdanya, Maria Àngels Terrones, i el Cap d’Activitats de l’AUCer, Carles de Moxó.

Maria Àngels Terrones ha agraït la fidelitat dels patrocinadors i ha remarcat l’esforç que s’ha fet per mantenir el nombre de participants en el context de crisi. Terrones esmenta la creació de cursos més curts (els Tasts) sobre temàtiques més concretes i pràctiques i a preus molt assequibles. També s’han retocat els horaris dels cursos i alguns es fan a la nit. La Universitat d’Estiu manté tres jornades professionals de prestigi d’àmbit català: les dels Col·legis d’Infermeres i Metges, que repeteixen, i com a novetat la de psicòlegs.

Els cursos també segueixen donant espai a professors de la Cerdanya. L’eix sanitari i de salut segueix ocupant una part important de l’oferta, juntament amb temàtiques com ara grafologia, religions, historia, òpera, vins, administració pública i els més arrelats al territori (triatló i marxa nòrdica), d’actualitat (community managerpersonal shopper i biotecnologia) i els lúdics (gintònics)

Activitats

Pel que fa a les activitats paral·leles, Carles de Moxó destaca que es manté el programa, que l’any passat va marcar un rècord d’assistents. Dilluns hi haurà la inauguració. Dimarts, la Nit dels Estels, una activitat única a nivell estatal ja que consta d’una observació nocturna del cel a més de 2.500 metres d’altitud, al cim de la Tosa d’Alp. La setmana passada es va promocionar aquesta proposta a l’Espai Provença de Barcelona, en col·laboració amb La Molina i FGC.

Una de les novetats és dimecres: tothom qui ho vulgui podrà compartir un vermut amb Òscar Nebreda i Jose Luís Martín, ninotaires i cofundadors de la revista “el Jueves”. Dimecres mateix a la nit hi ha una altra novetat: la nit de música i dansa a la plaça de Santa Maria de Puigcerdà. Es farà un espectacle de dansa aèrea i després hi haurà l’actuació d’un grup de rock local. Dijous al vespre hi ha el sopar universitari a l’hotel del Prado i, finalment, divendres la cloenda serà a càrrec del periodista gironí Rafael Nadal, amb la conferencia Quan la política fracassa. Nadal és exdirector d’El Periódico i autor d’un dels èxits del darrer Sant Jordi: Quan érem feliços.

Albert Piñeira ha elogiat el lema d’enguany:Compartir experiències, compartir coneixements. L’alcalde de Puigcerdà ha destacat el bon resultat de la col·laboració entre l’Ajuntament, l’AUCer, la Universitat Ramon Llull i La Salle i ha valorat positivament la incorporació de la jornada amb el Col·legi de Psicòlegs. Piñeira ha destacat la tasca dels voluntaris com un dels trets distintius dels cursos a Puigcerdà, com també la qualitat de l’ensenyament que s’imparteix i el fet que ara ja es faci cursos tot l’any.

AUCer-Comunicació
Twitter: @aucercerdanya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada