dijous, 21 d’octubre del 2010

Ausàs visita les noves torres de telecomunicacions per millorar la cobertura a l'estació d'esquí de La Molina

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha visitat les noves torres de telecomunicacions de l'estació d'esquí de la Molina (Cerdanya), aquest dijous, 21 d'octubre. Durant la visita, l'han acompanyat l'alcalde d'Alp, Cosme Ruaix; el director del Pla Catalunya Connecta, Ton Soler; el responsable d'Instal·lacions i Manteniment de la Molina, Pere Blanch; el representant de la Generalitat per als campionats del món, Daniel Terradellas, i el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Esteve Maurell.

La construcció d'aquestes dues noves torres de telecomunicacions a l'estació d'esquí de la Molina és una actuació que s'emmarca en el desplegament del Pla Catalunya Connecta que impulsa el departament de Governació i Administracions Públiques a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Aquest Pla preveu el desplegament de la banda ampla, la telefonia mòbil i la TDT a tot el territori català.


Cobertura a l'estació d'esquí

La posada en funcionament d'aquestes dues noves torres, juntament amb la instal•lació de quatre nous equips de telefonia mòbil i banda ampla, dotarà de cobertura la zona de l'estació de la Molina. Amb aquestes infraestructures de telecomunicacions es garantirà un millor servei de cara al campionat del món de surf de neu o snowboard previst per al 2011.

Amb aquestes actuacions realitzades a la Molina, es crearan diversos espais de connexió a Internet a través de Wifi, així com la dotació de línies de veu i de dades a les zones d'hotels, les sales de premsa i les zones habilitades a l'estació per als mitjans de comunicació que cobriran l'esdeveniment internacional.

Amb la construcció d'aquestes dues torres a La Molina, el Departament de Governació i Administracions Públiques ha invertit més de 911.112 euros per al desplegament de cobertura i la millora dels serveis de telecomunicacions.


Connexió a l'Alt Pirineu i Aran

El departament de Governació i Administracions Públiques ha invertit un total de 23.179.000 euros a la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu i Aran en el marc del Pla Catalunya Connecta per a la realització d'un total de 336 actuacions.

Amb aquestes actuacions, fins ara, s'han cobert tots els polígons industrials amb banda ampla, s'ha donat cobertura de telefonia mòbil a 296 nuclis de població, s'ha donat cobertura de banda ampla a 48 nuclis de població i s'hi han instal·lat 81 centres emissors de TDT.

Només a la Cerdanya, Governació ha destinat 2.454.000 euros a través del Pla Catalunya Connecta per a la realització de 31 actuacions en matèria de telecomunicacions per dotar de cobertura.

D'altra banda, a través del projecte Xarxa Oberta, aprovat el passat mes de setembre, Governació realitzarà 20 actuacions més, que suposen una inversió de 7,2 milions d'euros a l'Alt Pirineu i Aran per al desplegament d'infraestructures de fibra òptica. En aquest sentit, actualment, ja s'està treballant en el desplegament de la fibra òptica a la Pobla de Segur (el Pallars Jussà).
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada