divendres, 19 de novembre del 2010

El Centre d'Acollida Turística (CAT) de Puigcerdà estarà dedicat al Tractat dels Pirineus

El Centre d'Acollida Turística (CAT) de Puigcerdà, estarà dedicat a la Pau dels Pirineus. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat de l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha assistit avui a la jornada de portes obertes d'aquest Centre que té per objectiu valoritzar el territori i ampliar l'oferta turística de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran.

El Centre d'Acollida Turística (CAT) de Puigcerdà girarà al voltant del Tractat dels Pirineus i la seva principal conseqüència, la creació d'una frontera i la segregació de part dels antics territoris de la Corona d'Aragó.

El Tractat dels Pirineus va ser signat el 7 de novembre del 1659, a l'illa dels Faisans, i posà fi a la Guerra dels Trenta Anys. La conseqüència d'aquest tractat va ser la cessió a França del comtat del Rosselló i part del de la Cerdanya.

La frontera va partir la comarca en dos i va separar la seva població. La societat quedà dividida en tots els aspectes: social, religiós i sobretot polític. Aquest fet marcaria no només la vida de la comarca, sinó també les relacions entre l'Estat francès i Catalunya, i la relació del país amb la Catalunya Nord ja no seria mai més la mateixa.
FONT: Esquerra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada