dimecres, 10 de novembre del 2010

Fermí Puig estrena el curs 2010-11 de l’Associació Universitària de Cerdanya

ASSOCIACIÓ UNIVERSITÀRIA DE CERDANYA (AUCER)

Universitat d’estiu tot l’any PUIGCERDÀ

Fermí Puig estrena el curs 2010-11 de l’Associació Universitària de Cerdanya 
El xef del Drolma parlarà de l’actual cuina catalana aquest divendres al vespre al Museu Cerdà
L’activitat continuarà dissabte amb un curs d’història i gastronomia del Camí de Sant Jaume, amb Jaume Aymar, Joan Pous i Antoni Cot

El reconegut xef Fermí Puig protagonitzarà l’acte inaugural del curs 2010-11 de l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer). El cuiner del restaurant Drolma de Barcelona oferirà una conferència titulada La cuina a Catalunya avui. L’acte serà aquest divendres 12 de novembre a les 20.00 h. al Museu Cerdà, a l’antic convent de Puigcerdà. L’entrada és gratuïta.
L’inici d’activitats de l’AUCer durant tot l’any enllaçarà directament aquesta conferència inaugural amb el primer curs, dedicat al Camí de Sant Jaume. Serà aquest dissabte a partir de les 20.15 a l’Hotel del Prado. En aquest cas, es proposa una original combinació d’història i gastronomia en sis etapes. D’una banda, s’explicarà els trets històrics més interessants dels territoris per on passa la ruta, a càrrec de Jaume Aymar, doctor en Història de l’Art i professor de la Universitat Ramon Llull; i Joan Pous, historiador i expresident del Consell Comarcal de la Cerdanya. De l’altra, l’enòleg Antoni Cot farà un recorregut pel bo i millor en cuina i vins, des de la Cerdanya fins a Santiago de Compostel.la.
Fermí Puig i Botey (Granollers, 1959) és el referent de la cuina acadèmica a Catalunya. Un punt clau de la seva carrera va ser l’entrada a l’hotel Majestic de Barcelona, on va crear el restaurant Drolma. L’any 2002 va ser guardonat amb la prestigiosa estrella Michelin. De la seva trajectòria professional en destaca la formació complementària amb Jacques Chibois i Cristian Bourillot; segon cap de cuina amb Jean Paul Vinay a La Ciboulette (Barcelona), xef al Restaurante San Marcos (Sevilla), al Mirador de les Caves (Sant Sadurní d’Anoia) i a Santa Marta (Lloret Relais&Chateaux); Invited Chef a Roger Smith (Nova York) i a l’Hotel Hilton (Caracas). Puig assisteix als congressos més importants del sector i imparteix conferències en diverses escoles de negocis i ciutats de tot el món.
Fermí Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada