dissabte, 26 de març del 2011

Que és exactament el Centre d’Acollida Turística de Puigcerdà?

cat plantilla amb lletres.bmp

Un CAT és un edifici de nova planta de caràcter modular construït seguint criteris de sostenibilitat i respecte al medi ambient situat en indrets de fàcil accés i integrat a les xarxes de comunicació viàries. És fàcilment identificable amb una potent imatge exterior corporativa pròpia.
Els CAT conformen la Xarxa de Centres d’Acollida Turística . Actualment formada per 10 centres. La particularitat de cada un dels CAT és que hi ha un espai temàtic de 100 m2 dedicat íntegrament a explicar algun aspecte de Catalunya: un fet, un personatge o capítol rellevant de la història catalana. Cada CAT tracta una temàtica lligada al territori on està situat.

SERVEIS DEL CAT PUIGCERDÀ
Servei de divulgació del Tractat dels Pirineus
El CAT explica a través de l’Espai Audiovisual El Tractat dels Pirineus i les seves conseqüències. Al museu trobem tres reproduccions. La primera fa una descripció dels Pirineus, del Refugi de Càtars, de Bons homes, La Cerdanya, una plana al cor dels Pirineus, del Naixement de Catalunya, etc. La segona reproducció es tracta del diàleg entre el representant francès el Cardenal Mazzarino i el representant espanyol Lluis de Haro quan es varen partir La Cerdanya i la tercera representació explica la sublevació del poble català quan passà a mans del territori francès, dels “Angelets de la Terra”, la Diada de La Cerdanya, etc.

Servei de difusió turística al Punt d’Informació CAT
El CAT difon els productes i serveis turístics o d’interès turístic de La Cerdanya ja sigui directament a través del mateix equipament CAT o bé fent ús dels instruments que posa a disposició d’aquest objectiu la mateixa Xarxa CAT que habilita els centres d’acollida turística de la mateixa Xarxa per comercialitzar serveis i activitats d’empreses i establiments turístics relacionats amb la temàtica i l’àmbit territorial de referència de l’equipament CAT.

Servei de degustació de productes a l’Espai de Degustació CAT
El CAT disposa d’un espai físic de mostra i de restauració per a la degustació d’elaboracions pròpies de la gastronomia ceretana que posa en valor els productes de proximitat i autòctons de qualitat que integren la cuina del territori a partir d’elaboracions pròpies i/o elaboracions del Comerç Ceretà. Aquest espai de degustació el podran fer servir tots aquells bars, restaurants, forns, pastisseries, etc que vulguin difondre els seus articles. Consultar condicions i agenda al mateix Centre d’Acollida Turística.

Mostra i venda de productes a la Botiga CAT
El CAT compta amb un espai físic d’exposició i venda de productes propis de la gastronomia ceretana, d’artesania de La Cerdanya i de la marca. Els CAT ofereixen, així mateix, objectes i/o productes de proximitat de la zona on estigui ubicat cada centre, tot respectant els principis d’igualtat de tracte i lliure competència. Els comerços que vulguin exposar i/o vendre el seus articles ja poden passar pel CAT i consultar les condicions de màrqueting.

Resumint:
El CAT de PUIGCERDÀ és un espai polifuncional format per un museu temàtic que explica “El Tractat dels Pirineus, un espai de degustació per tastar la gastronomia ceretana, una botiga on trobem els productes agroartesanals de la comarca i un punt d’informació i venda de tota l’oferta turística de La Cerdanya.

Aprofitem l’ocasió per saludar-los cordialment i convidar-los a descobrir el centre.

Estem a la seva disposició divendres i dissabtes de 9h a 13h i de 15h a 18’30h i diumenges de 10,30 a 13,30h
Més informació: CAT Puigcerdà
Pic d'Eina, 2 (N-152)
17520 Puigcerdà
Tel: 972 880 816
catpuigcerda@turismecat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada